Aina riittää opittavaa!

Työnantajan laatu näkyy pitkinä työsuhteina.

Katso avoimet paikat

AX-Suunnittelun projektit haastavat myös kokeneen konkarin 

Kun Kimmo Närhi vuosituhannen vaihteessa mietti diplomityönsä aihetta, hän päätyi tekemään lopputyönsä AX-Suunnittelulle. Nyt 20 vuotta myöhemmin Kimmo on edelleen tyytyväinen päätökseensä. 

– Työ tekijäänsä opettaa. 20 vuodessa on ehtinyt kasvaa ammatillisesti todella paljon, mutta myös yliopistossa opiskeltuihin asioihin, kuten teorioihin, tulee aina palattua. 

Suunnittelupäällikkö Kimmo Närhi laskeskelee, että AX-Suunnittelussa vietetyn yli 20 vuoden varrelle on kertynyt parisen sataa eri kokoista projektia – aina muutamasta päivästä vuodenkin mittaisiin. Hänen vastuualueenaan on energiahuoltosuunnittelu, minkä lisäksi hän tekee prosessisuunnittelua. 

Kimmon työnkuvat ovat ajan mittaan vaihdelleet laidasta laitaan. On ollut muun muassa 3D-maailman kehittämistä, laitos- ja prosessisuunnittelua, putkiston jännitysjoustavuusanalyysiä sekä lujuusoppia. Energiapuolelle kuuluvat myös kaukolämpösuunnittelu ja muut energiahuoltoon liittyvät asiat.  

– Tyypillinen kohde on biolämpölaitos tai kaukolämmön kattilalaitos. Olemme usein mukana projektin alusta loppuun asti. Teemme erilaisia tarjoushankintavertailuja ja olemme urakkaneuvotteluissa mukana tilaajan toiveiden mukaan, ja valmistusvaiheessa valvomme hankintaa, Kimmo kertoo. 

Edelleen työssä tulee joka päivä opiskeltua, havainnoitua, opittua projekteissa ja muuten kehitettyä itseään. “

Keskusteleva työilmapiiri

AX:n projektit ovat aina haastavia ja harvoin keskenään samanlaisia, mikä tuo kiinnostavaa haastetta työhön. Vuosien kokemuksesta ja ongelmanratkaisutaidosta onkin hyötyä, kun ratkaisun löytämiseksi pitää soveltaa vanhoja projekteja ja omaa tietotaitoa.  

– Edelleen työssä tulee joka päivä opiskeltua, havainnoitua, opittua projekteissa ja muuten kehitettyä itseään. 

AX:ssa on avoin ja keskusteleva ilmapiiri, jonka ansiosta taloon on Kimmon mukaan helppo tulla. Työkulttuuri, jossa jaetaan tietoa ja kokemusta, tukee myös työntekijöiden osaamisen kehittymistä. Se teki pari vuosikymmentä sitten vaikutuksen Kimmoonkin. 

– Kun olen viihtynyt talossa 21 vuotta, niin voisi kai sanoa, että olen työnantajaan tyytyväinen, Kimmo nauraa. 

– Porukka on samanhenkistä, ja AX on joustava työnantaja. Alusta asti tuli jo selväksi, että täällä haluan työskennellä jatkossakin. 

Kiinnostaako työ AX-suunnittelussa? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta.


Ax tositoimissa

Tarjolla tavallista terävämpi ja reilumpi työpaikka

Mistä on hyvä insinööritoimisto tehty? Kävelevistä laskukoneista? Introverteistä nörteistä, jotka kommunikoivat vain kylmin teknisin kaavoin? Ei aina. Toimarinsa mukaan ainakin AX-Suunnittelu on inhimillinen työpaikka, jonne uudenkin osaajan on helppo tulla. 

Hienointa on, että apua voi kysyä keneltä vain

Markus Laine on viihtynyt AX-Suunnittelussa yli viisi vuotta – ensin diplomityön tekijänä, sitten kylmä- ja jäähdytystekniikan suunnittelijana. Haastattelu diplomityöpaikkaan aukesi avoimella hakemuksella. 

Kimmo Närhi nojailee ovenpieleen työmaalla

AX-Suunnittelun projektit haastavat myös kokeneen konkarin

Kun Kimmo Närhi vuosituhannen vaihteessa mietti diplomityönsä aihetta, hän päätyi tekemään lopputyönsä AX-Suunnittelulle. Nyt 20 vuotta myöhemmin Närhi on edelleen tyytyväinen päätökseensä.