Jatkuvan oppimisen työyhteisö

Tule kasvattamaan osaamistasi kannustavien työkavereiden keskellä.

Katso avoimet paikat

”Hienointa on, että apua voi kysyä keneltä vain” 

Markus Laine on viihtynyt AX-Suunnittelussa jo kuusi vuotta – ensin diplomityön tekijänä, sitten kylmä- ja jäähdytystekniikkaan erikoistuneena LVI-suunnittelijana. Haastattelu diplomityöpaikkaan aukesi avoimella hakemuksella. 

Markus Laine muistaa, kuinka lämpimästi hänet toivotettiin tervetulleeksi AX-Suunnitteluun, kun hän asteli taloon ensimmäistä kertaa.

– Siitä on jäänyt hyvät muistot. Aloittelevana suunnittelijana minua jännitti siirtyä diplomityön parista käytännön tekemiseen. Apua kuitenkin sai aina ja kaikki meni lopulta hyvin. 

Monipuolinen työnkuva sisältää muun muassa uudis- ja saneerauskohteiden kylmä- ja jäähdytysjärjestelmien sekä lämpöpumppujärjestelmien suunnittelua. Lisäksi Markus tekee aiheeseen liittyviä selvityksiä, kuten investointilaskelmia ja kuntoarvioita. 

– Työssäni parasta on, että asioihin saa paneutua ja joka päivä oppii uutta. Olen vähän tällainen tutkijaluonne, joten tämä rooli sopii minulle tosi hyvin, Markus nauraa. 

Markuksen mukaan AX-Suunnittelun projektit ovat usein haastavia ja laajoja. Hän on esimerkiksi toteuttanut putkistosuunnitelmia Finlaysonin alueen kaukojäähdytysjärjestelmään.

– Se oli mielenkiintoinen hanke, jossa näki tamperelaiselle tuttuja paikkoja vähän uudesta näkövinkkelistä.

AX on vakaa ja luotettava työnantaja”

Hyvällä työnantajalla tehdään pitkiä työuria

AX:n työntekijät saavat kannustusta ja tukea lisäkouluttautumiseen. Markus esimerkiksi osallistuu vuosittain kylmätekniikka-alan koulutuspäiville, mikä on hyvä keino pysyä tekniikan ja alan nopean kehityksen perässä. 

Eniten Markus on oppinut muilta työntekijöiltä – varsinkin vanhempien suunnittelijoiden ja projektipäälliköiden neuvot ovat arvokkaita. AX:n matalan hierarkian ja välittömän ilmapiirin ansiosta ei tarvitse kahdesti miettiä, kehtaako työkaveria vetäistä hihasta. 

– Meillä hienoimpia piirteitä on, että apua voi kysyä oikeastaan keneltä tahansa, ja sitä auliisti aina annetaan. Se on itseään ruokkiva kulttuuri, kun kaikki toimivat vastavuoroisesti. 

Talon arvoihin kuuluu työntekijöiden – kuten asiakkaidenkin – hyvinvointi. Esimerkiksi työn kuormituksen kasaantuessa mietitään yhdessä työntekijän kanssa, miten tämän tilannetta voisi helpottaa. 

– AX on vakaa ja luotettava työnantaja, joka pitää työntekijöistä hyvää huolta. Tästä kertoo sekin, että täällä tehdään todella pitkiä uria, Markus toteaa. 

Kiinnostaako työ AX-suunnittelussa? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta.


Ax tositoimissa

Tarjolla tavallista terävämpi ja reilumpi työpaikka

Mistä on hyvä insinööritoimisto tehty? Kävelevistä laskukoneista? Introverteistä nörteistä, jotka kommunikoivat vain kylmin teknisin kaavoin? Ei aina. Toimarinsa mukaan ainakin AX-Suunnittelu on inhimillinen työpaikka, jonne uudenkin osaajan on helppo tulla. 

Hienointa on, että apua voi kysyä keneltä vain

Markus Laine on viihtynyt AX-Suunnittelussa yli viisi vuotta – ensin diplomityön tekijänä, sitten kylmä- ja jäähdytystekniikan suunnittelijana. Haastattelu diplomityöpaikkaan aukesi avoimella hakemuksella. 

Kimmo Närhi nojailee ovenpieleen työmaalla

AX-Suunnittelun projektit haastavat myös kokeneen konkarin

Kun Kimmo Närhi vuosituhannen vaihteessa mietti diplomityönsä aihetta, hän päätyi tekemään lopputyönsä AX-Suunnittelulle. Nyt 20 vuotta myöhemmin Närhi on edelleen tyytyväinen päätökseensä.