“AX on loistava työnantaja!”

Hyvä kasvupaikka ammattitaidon kehittämiseen.

Katso avoimet paikat

Hyvä paikka kasvaa alan ammattilaiseksi 

Energia- ja elinkaarisuunnittelua tekevä Lauri Savolainen kehuu AX-Suunnittelun hyvää ilmapiiriä. Työkavereiden kanssa keskustelu on kehittänyt hänelle kokonaisvaltaista ymmärrystä, josta on työtehtävissä suurta hyötyä. 

Jo kymmenisen vuotta AX-Suunnittelussa viihtynyt Lauri Savolainen tietää, että AX on hyvä kasvupaikka kehittää ammattitaitoaan. Hän päätyi taloon heti uransa alkumetreillä opintojen lopputöiden kautta. 

– AX on loistava työnantaja! Täällä saa hyvin tukea kokeneemmilta ja pääsee siten uralla eteenpäin. Toisaalta projektit tarjoavat haastetta myös kokeneille tekijöille, jotka saavat tehdä mielekästä ja merkityksellistä työtä, Lauri kertoo. 

AX:ssa on lupa panostaa omiin mielenkiinnon kohteisiinsa. Erityisesti yrityksen toimintaa tukevien taitojen ja osaamisen hiomiseen ja palvelujen kehittämiseen saa käyttää aikaa.  

– Myös koulutukseen satsataan huomattavasti. Jos kokee tarvitsevansa koulutusta, sitä kyllä tarjotaan. 

Ammattitaidon kehittymistä tukee erityisesti AX:n ilmapiiri, jossa kannustetaan keskustelemaan asioista. AX on yksi iso tiimi, jossa yhteistyötä tehdään tiiviisti myös eri osastojen välillä. 

– Hyvin matalalla kynnyksellä voi kävellä esimiehen tai naapuriosaston esimiehen luo ja kysyä neuvoa, Lauri kehuu. 

“Yhteiselomme sujuu loistavasti”

Asiakkaan tyytyväisyys palkitsee 

AX:ssa työtehtävät ovat monipuolisia. Laurin toimenkuvaan kuuluvat elinkaarilaskennan lisäksi erilaiset energia- ja elinkaaritarkastelut. Työtehtävistä keskusteleminen työkavereiden ja asiakkaiden kanssa on kehittänyt hänelle kokonaisvaltaisen ymmärryksen työstä ja esimerkiksi siitä, millainen kokonaisuus rakennus on ja miten ihmiset käyttävät rakennuksia.  

– Uran alussa asiat ovat usein mustavalkoisia. Itselleni ehkä isoin asia, jonka olen oppinut, on erilaisten näkökulmien ymmärtäminen. Sen ansiosta voin nyt palvella asiakkaitakin paremmin. 

Työn parhaimpina puolina Lauri mainitsee asiakkaan aidon tyytyväisyyden lopputulokseen – sekä tietenkin työkaverit. AX:ssa työskentelee monenmoista väkeä: opiskelijoita, kolmekymppisiä, eläkkeelle pian lähteviä, naisia ja miehiä. 

– Olemme kaikki samalla aaltopituudella, ja siksi hioutuneet hyvin ja tiiviisti yhteen. Yhteiselomme sujuu loistavasti, Lauri nauraa. 

Kiinnostaako työ AX-suunnittelussa? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta.


Ax tositoimissa

Tarjolla tavallista terävämpi ja reilumpi työpaikka

Mistä on hyvä insinööritoimisto tehty? Kävelevistä laskukoneista? Introverteistä nörteistä, jotka kommunikoivat vain kylmin teknisin kaavoin? Ei aina. Toimarinsa mukaan ainakin AX-Suunnittelu on inhimillinen työpaikka, jonne uudenkin osaajan on helppo tulla. 

Hienointa on, että apua voi kysyä keneltä vain

Markus Laine on viihtynyt AX-Suunnittelussa yli viisi vuotta – ensin diplomityön tekijänä, sitten kylmä- ja jäähdytystekniikan suunnittelijana. Haastattelu diplomityöpaikkaan aukesi avoimella hakemuksella. 

Kimmo Närhi nojailee ovenpieleen työmaalla

AX-Suunnittelun projektit haastavat myös kokeneen konkarin

Kun Kimmo Närhi vuosituhannen vaihteessa mietti diplomityönsä aihetta, hän päätyi tekemään lopputyönsä AX-Suunnittelulle. Nyt 20 vuotta myöhemmin Närhi on edelleen tyytyväinen päätökseensä.