Tervetuloa tiimiin!

AX-Suunnittelussa teet fiksuja projekteja innostavassa ilmapiirissä.

Katso avoimet paikat

Tarjolla tavallista terävämpi ja reilumpi työpaikka 

Mistä on hyvä insinööritoimisto tehty? Kävelevistä laskukoneista? Introverteistä nörteistä, jotka kommunikoivat vain kylmin teknisin kaavoin? Ei aina. Sasu Karkiaisen mukaan ainakin AX-Suunnittelu on inhimillinen työpaikka, jonne uudenkin osaajan on helppo tulla.  

– AX-Suunnittelun leipälajina on kaikki tekninen suunnittelu rakennetekniikkaa lukuun ottamatta, kiteyttää Insinööritoimisto AX-LVI Oy:n toimitusjohtaja Sasu Karkiainen

– Asiakkaan avuksi löytyy aina kokenut ja osaava tiimi, liittyvätpä tarpeet sitten LVI:hin, sähköön, automaatioon, ympäristöön, turvallisuuteen tai päästömittauksiin.  

Pääfokus yrityksellä on projekteissa, joissa ei keksitä samaa pyörää aina uudestaan vaan ratkaisuja saa oikeasti funtsia. 

– Raakaan massabulkkiin tarvittavan copypaste-suunnittelun osaavat muutkin, joten jätämme esimerkiksi asuntopuolen heille. Itse teemme pääosin fiksumpia spesiaaliprojekteja esimerkiksi sairaaloissa ja vaativissa teollisuuskohteissa, vaikka toki toimimme myös kouluissa, päiväkodeissa ja toimistoissa.  

Meille on helppo tulla.”

Kannustusta riittää ja kaveria ei jätetä 

Vajaan 100 hengen AX-joukkueesta löytyy pelipaikkoja sekä uusille tekijöille että kokeneemmille projektipäällikkötason ammattilaisille. Työkavereiksi toivotaan hyviä tyyppejä, jotka pärjäävät luontevasti tiimin, yhteistyötahojen ja asiakkaiden kanssa.  

– Meille on helppo tulla. Perehdytysprosessimme varmistaa, että tulokas pääsee nopeasti sisään kuvioihin, tutustuu talon väkeen ja voi kehittyä luontaisten ominaisuuksiensa mukaan, vakuuttaa Sasu.  

AX:n matalassa organisaatiossa eteneminen voi tarkoittaa johtajanpallin sijaan ammatillisesti syventäviä urapolkuja. Niissä voi kehittyä tietyn alan erikoisosaajana jopa maan kärkikaartiin. 

– Meiltä on todella arvostettuja asiantuntijoita huipputöissä esimerkiksi avustamassa valtakunnallisten määräysten valmistelua ja niiden tulkintaohjeiden laadintaa. Tässäkin suhteessa olemme kokoamme merkittävämpi tekijä. 

Kaiken edellisen päälle Sasu lupaa kilpailukykyisen palkan, kannustavan tulospalkkausjärjestelmän sekä reilun ja yhteen hiileen puhaltavan ilmapiirin.  

– Työskentelemme ja kannamme vastuuta yhdessä, toisiamme auttaen. Periaate on, että yksilö voi onnistua, mutta vain yritys voi epäonnistua. Ja niissä tapauksissa toimitusjohtaja ottaa iskut vastaan, eräänlaisena reklamaatioinsinöörinä, toteaa Sasu. 

LVI-suunnittelun paradoksi ja tulevaisuuden tuulet 

Sasun oma tausta on vahvasti LVI-suunnittelussa ja käytännön tekemisessä, joten toimitusjohtajankin sisällä asuu ikuisesti pieni putkimies. AX-Suunnittelun palveluasenne näkyy myös LVI-projekteissa: asiat hoidetaan maaliin, ja katse ulottuu suunnittelupöydältä laajemmin ihmisten arkeen. 

– Emme myy ihmisille suunnitelmia ja piirustuksia vaan hyvän elämän perusedellytyksiä. Jos wc-pönttö ei vedä, hanasta ei tule vettä tai sisällä on kylmää ja tunkkaista, ei kenelläkään ole kivaa. Siksi me turvaamme ympäristöjen viihtyisyyttä ja toimivuutta. Paradoksi on tietysti siinä, että kun LVI-asioissa on onnistuttu parhaiten, ei kukaan kiinnitä niihin huomiota. 

AX luo LVI:n näkymätöntä toimivuutta muun muassa teollisuusprojekteissa, joissa vaaditaan usein oikeasti luovaa ja suunnittelijalle antoisaa aivojumppaa. Ja jos vastaan tulee mission impossible, löytyy talosta avuksi massiivinen määrä kokemusta, tietoa ja apuvoimaa. 

Tulevaisuuden LVI-maailmassa tavara kulkee viemäreissä edelleen tuttuun tapaan, mutta alalla puhaltaa myös uusia raikkaita tuulia. Kiinteistöihin tulee jatkuvasti lisää älykkäitä ratkaisuja sekä toimintojen valvonta- ja ohjausjärjestelmiä, ja AX pyrkii niidenkin suhteen kiitämään kehityksen aallonharjalla.  

– Digitalisaatio merkitsee mahdollisuuksia kehittää rooliamme esimerkiksi uusilla palvelutuotteilla. Tähän haluamme mukaan uusiakin ihmisiä, jotka katsovat kehitystä avoimen uteliaina ja perinteisen laatikon ulkopuolelta. Yhdessä voimme olla jatkossakin tavallista terävämpi insinööritoimisto. 

Kiinnostaako työ AX-suunnittelussa? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta.


Ax tositoimissa

Tarjolla tavallista terävämpi ja reilumpi työpaikka

Mistä on hyvä insinööritoimisto tehty? Kävelevistä laskukoneista? Introverteistä nörteistä, jotka kommunikoivat vain kylmin teknisin kaavoin? Ei aina. Toimarinsa mukaan ainakin AX-Suunnittelu on inhimillinen työpaikka, jonne uudenkin osaajan on helppo tulla. 

Hienointa on, että apua voi kysyä keneltä vain

Markus Laine on viihtynyt AX-Suunnittelussa yli viisi vuotta – ensin diplomityön tekijänä, sitten kylmä- ja jäähdytystekniikan suunnittelijana. Haastattelu diplomityöpaikkaan aukesi avoimella hakemuksella. 

Kimmo Närhi nojailee ovenpieleen työmaalla

AX-Suunnittelun projektit haastavat myös kokeneen konkarin

Kun Kimmo Närhi vuosituhannen vaihteessa mietti diplomityönsä aihetta, hän päätyi tekemään lopputyönsä AX-Suunnittelulle. Nyt 20 vuotta myöhemmin Närhi on edelleen tyytyväinen päätökseensä.